П`ятниця
29.11.2024
06:23


Форма входу

Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт вчителя хімії та біології
Гусєвої Інни Геннадіївни
Головна » 2012 » Березень » 09
Грейпфрут має високі дієтичні та лікувальні властивості. Грейпфрут корисний тим, що він покращує апетит, сприяє нормалізації процесів травлення і зменшення функціональних розладів печінки, знижує кров'яний тиск, сприяє відновленню сил при втомі. Глікозиди, що містяться в плодах грейпфрута, мають антисклеротичну властивість.
Плоди містять 90% води, 4-7% цукрів, 1-2% органічних кислот, пектинові речовини. У 100 г соку плоду міститься до 45 мг вітаміну С, а також вітаміни В, D, Р.

Грейпфрут багатий клітковиною, містить антиоксиданти - вітамін C і вітамін A. Відноситься до числа фруктів і овочів, вживання яких знижує ризик ракових захворювань і захворювань серцево-судинної системи (коронарної недостатності, гіпертонії).
Грейпфрути бувають білими, рожевими, червоними за кольором м'якоті.
При виборі плодів у магазині керуйтеся зовнішніми виглядом і вагою - плоди повинні здаватися "важкими" для свого розміру. Деяка зеленуватiсть шкірочки не обов'язково означає низькі смакові якості. Плоди повинні бути правильної фо ... Читати далі »
Категория: Здоров' я | Просмотров: 935 | Добавил: Inna | Дата: 09.03.2012 | Комментарии (0)

Меню сайту

Нові матеріали

Категорії розділу
Новини школи [4]
Наука [5]
Цікаві факти [12]
Цікаві рослини [2]
Тварини [11]
Здоров' я [6]
Людина [5]
Вивчаємо на уроці [19]
Дивовижна хімія [4]

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Хмарка тегів...

Корисні сайти
каталог сайтів Українська інтернет-енциклопедія Graffiti Decorations(R) Studio (TM) Site Promoter Украина онлайн

...
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Погода

Cтатистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Guseva Inna © 2024