Головна » 2012 » Березень » 09
Грейпфрут має високі дієтичні та лікувальні властивості. Грейпфрут корисний тим, що він покращує апетит, сприяє нормалізації процесів травлення і зменшення функціональних розладів печінки, знижує кров'яний тиск, сприяє відновленню сил при втомі. Глікозиди, що містяться в плодах грейпфрута, мають антисклеротичну властивість. Плоди містять 90% води, 4-7% цукрів, 1-2% органічних кислот, пектинові речовини. У 100 г соку плоду міститься до 45 мг вітаміну С, а також вітаміни В, D, Р.
Грейпфрут багатий клітковиною, містить антиоксиданти - вітамін C і вітамін A. Відноситься до числа фруктів і овочів, вживання яких знижує ризик ракових захворювань і захворювань серцево-судинної системи (коронарної недостатності, гіпертонії). Грейпфрути бувають білими, рожевими, червоними за кольором м'якоті. При виборі плодів у магазині керуйтеся зовнішніми виглядом і вагою - плоди повинні здаватися "важкими" для свого розміру. Деяка зеленуватiсть шкірочки не обов'язково означає низькі смакові якості. Плоди повинні бути правильної фо
...
Читати далі »
|
|
|
|
... |
|
Cтатистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|