Головна » Архів матеріалів
Часто нам доводиться чути, що кава – дуже шкідливий напій, який провокує у любителів кави цілий ряд різноманітних захворювань. Та чи справді це так? Експерти Німецького інституту харчування людини Потсдама-Ребрюке за допомогою тривалих досліджень розвіяли міф про те, що більше вживання кави підвищує ризик розвитку серцево-судинних і онкологічних захворювань, а також діабету. Як показали дослідження, проведені протягом дев’яти років, кава не тільки не провокує розвиток цих хвороб, але навіть може підвищувати деякі захисні функції організму людини. У ході дослідження вчені вивчали звички, спосіб життя і стан здоров’я близько 42 тис. німців. На початок дослідження ніхто з учасників експерименту не страждав від хронічних хвороб. У наслідку, оцінюючи стан здоров’я добровольців, учені шукали випадки серцево-судинних захворювань, інсультів, серцевих нападів, діабету і раку. Як з’ясувалося, любителі кави щодо цього не на багато відрізнялися від тих, хто кави майже не пив. Так, у 871 людини з майже 8,7 тис. не пили кави за ці роки розвинулис
...
Читати далі »
|
Незважаючи на те, що наступила епоха синтетичних миючих засобів, мило ще цілком не здало свої позиції: його рекомендується використовувати для ручного прання виробів з бавовняних і лляних тканин. Якщо зануритися у далеке минуле, то можна довідатися про мило багато цікавого. Так, у далекій древності волосся для краси намазували оліями і пахощами. У дні жалоби голову посипали попелом. А потім - дивна справа -жир легко змивався, волосся ставало чистими, блискучими. Адже попіл у сполученні з оліями - прообраз мила. Цю властивість і використовували чотири тисячоріччя назад, створивши милоподібну напіврідку речовину "сапо". Застосовували його не стільки з гігієнічними, скількох з косметичними цілями. Липка, що легко засихає,що швидко змивається маса служила для укладання волосся. Згадаєте мудрі спорудження на головах і закручені в дрібні джгути бороди на зображеннях древніх вавілонян. Для прання ж використовували миючі глини і соки таких рослин, як мильний корінь, мильнянка. Після винаходу в XVI столітті праль
...
Читати далі »
|
Грейпфрут має високі дієтичні та лікувальні властивості. Грейпфрут корисний тим, що він покращує апетит, сприяє нормалізації процесів травлення і зменшення функціональних розладів печінки, знижує кров'яний тиск, сприяє відновленню сил при втомі. Глікозиди, що містяться в плодах грейпфрута, мають антисклеротичну властивість. Плоди містять 90% води, 4-7% цукрів, 1-2% органічних кислот, пектинові речовини. У 100 г соку плоду міститься до 45 мг вітаміну С, а також вітаміни В, D, Р.
Грейпфрут багатий клітковиною, містить антиоксиданти - вітамін C і вітамін A. Відноситься до числа фруктів і овочів, вживання яких знижує ризик ракових захворювань і захворювань серцево-судинної системи (коронарної недостатності, гіпертонії). Грейпфрути бувають білими, рожевими, червоними за кольором м'якоті. При виборі плодів у магазині керуйтеся зовнішніми виглядом і вагою - плоди повинні здаватися "важкими" для свого розміру. Деяка зеленуватiсть шкірочки не обов'язково означає низькі смакові якості. Плоди повинні бути правильної фо
...
Читати далі »
|
Колібрі (Trochilidae) - родина дрібних птахів, яка налічує більше 330 видів. Крихітні колібрі - дивовижні істоти. Якби людина витрачала стільки ж енергії, скільки вони, її серце билося б з частотою 1260 ударів на хвилину, а температура тіла виросла до 385 градусів.
|
Людський рід, зрозуміло, страждав від хвороб завжди, а у міру розвитку медицини лише давав їм все нові і нові назви. Половина людських хвороб ще сто років тому іменувалася загальним словом «жар» - і ось цей жар люди якраз лікувати і не уміли, незалежно від того, йшла мова про запалення легенів або банальну застуду. Зняти біль, позбавити від страждань і, можливо, тим самим врятувати нещасного - завдання це здавалося таким же елементарним, наскільки і нерозв'язним. Років 200-300 тому вербу вважали мало не панацеєю від багатьох злих недуг. Власне, про неї, вербу роду Salix, а також про чудовий препарат, який ми маємо завдяки їй, ця розповідь.
Ой у полі верба… Втім, говорити "років 200-300 тому” досить необачно. Точніше було б сказати: 2000-3000 років тому. Ще незабутній Гіппократ, посилаючись на єгипетські папіруси, призначав відвар кори вербового дерева від лихоманки і болю. Активна субстанція цього відвару (вона насправді полегшувала біль), як ми тепер знаємо, - саліцилова кислота. Її назва відбулася від латинськ
...
Читати далі »
|
Спінений поліетилен, пінополіетилен - матеріал, який поєднує в собі поліетилен і повітря. Пінополіетилен широко використовується як підкладка для паркету, яка вирівнює і пом'якшує сам паркет. Також спінений поліетилен застосовують як для теплоізоляції водопровідних труб, так і для упаковки при транспортуванні кераміки, скла, аудіо та відео техніки. Пінополіетилен має такі фізико-механічні характеристики: щільність 30 +10 кг/м3, міцність при розриві (поздовжнє / поперечний напрям) 0,20 / 0,10 Мпа, теплопровідність 0,38 Вт / мС, водопоглинання (% від об'єму) не більше 0,6, тому при ударах спінений поліетилен гасить ударне навантаження на упакований матеріал, при цьому не руйнуючись. Існує два види спіненого поліетилену - це фізично зшитий (газонаповнений) і хімічно зшитий. Матеріали, що мають, у своєму складі спінений поліетилен можуть використовуватися в діапазоні температур від -40 до +70 градусів за Цельсієм при відносній вологості 100 відсотків. Завдяки своїм властивостям таким як, еластичність, низька волог
...
Читати далі »
|
25 листопада 2011 року в нашій школі відбувся черговий етап інтерактивного природничого конкурсу "Колосок”, який цього разу зібрав 13 учні з 3-10 класів. Учні нашої школи показали досить високі результати.
Сертифікати "Золотий колосок" отримали: Березуцька Діана 10-А кл. Брилєнкова Валерія 10-А кл. Жерневський Владислав 10-А кл. Минко Ярослав 10-Б кл. Нестерова Інна 10-А кл. Сологубова Юлія 10-А кл. Тиха Ольга 10-Б кл. Федоренко Валерія 3-Б кл.Сертифікати "Срібний колосок" отримали: Завражна Настя 3-Б кл. Апальков Богдан 10-Б Гулик Яна 10-А кл. Камишова Катерина 10-А кл. Юр'єв Микола 10-Б кл.
|
Благородні метали – метали, які не піддаються корозії і окисленню, що відрізняє їх від більшості металів. Всі вони є також дорогоцінними металами, завдяки їх рідкості. Основні благородні метали – золото, срібло, а також платина і решта 5 металів платинової групи – (рутеній, родій, паладій, осмій, іридій). Дехто відносить до благородних металів також і технецій, який не зустрічається в природі (до того ж він радіоактивний з малим періодом напіврозпаду).
Золото – це настільки рідкісний метал, що за одну годину в світі знаходять більше заліза, ніж за всю історію знайшли золота.
Платину раніше вважали «неправильним сріблом» і викидали в річки або моря, щоб не плуталася під ногами. Тільки пізніше, коли ювеліри з Іспанії виявили, що платина відмінно сплавляється з золотом, її стали використовувати як ювелірну сировину.
«Царська горілка» – так називають суміш соляної та азотної кислоти. Цей "коктейль” розчиняє золото.
Цікаво, що самородне срібло зустрічається значно рідше, ніж самородне золото, але з
...
Читати далі »
|
|
|
Календар |
« Березень 2024 » | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
... |
|
Cтатистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0
|
|